Hiivaongelma!

Lillie-verkkokaupan tomistopäällikkö mustaterrieri Ukolla on ollut iho-ongelmia nuoresta asti. Niihin on yritetty löytää hoitokeinot sieltä ja täältä ja kun saimme säädettyä ruokinnan niin että Ukko syö puoliksi raakaa jauhelihaa ja puoliksi lammas-riisi kuivaruokaa jossa proteiininlähteenä on vain lampaanliha, on hiivaongelmaa saatu pidettyä siedettävästi aisoissa. Mutta mustaterriereillä on valtava parta ja se parta on aina märkä ja kostea iho tietenkin on otollinen kasvualusta hiivasienelle. Tuntien ja tuntien googletteluiden jälkeen löysin kriteerit täyttävät shampoon avuksi tästä ikuisessa taistelussa ja näin meille tuli Urban Dog -turkinhoitosarja myös verkkokauppaan myyntiin.

Urban Dog -sarja valikoitui meille myyntiin sen takia että siinä ei olla käytetty mitään geenimanipuloituja aineksia, ei parafiineja, ei alkoholia eikä formaldehydinluovuttajia. Sarja on siis hyvin luonnonmukainen ja sitä on turvallista käyttää.

Ukon pitkä musta parta siis pestään Urban Dog 01 A-Mico shampoolla noin kerran viikossa, tämä auttaa merkittävästi hiivan kasvuun iholla ja Ukon alaleukaa ei kutise eikä sitä tarvitse hinkata pöydän kulmaan tai koiraporttiin. Joskus minulla saattaa olla niin kiire että en ehdi ja muista pestä partaa ja pesuväli venähtää jopa viikkojen pituiseksi ja leuan iho on jo hyvinkin kutiseva ja punoittaa, silloin laitan pesun jälkeen vielä +01 A-Micolotionia. Joskus kun Ukon korvat erittää paljon hiivaa, suihkautan ulkokorvaan Micolotionia ja levitän sen vanulapuilla siihen korvan suulle.

Hiivakoiran kanssa eläminen on välillä vähän haasteellista. Sokerit/tärkkelys/hiilihydraatit ruokkii hiivaa ja olisikin hyvä että hiivaan taipuvalle koiralle syötettäisiin mahdollisimman vähän hiilihydraatteja. Meillä vaan ei onnistu, tai en ole itse vielä oppinut, siirtyminen kokonaan raaka-ruokaan. Mutta näillä Urban Dog tuotteilla ja 50/50-ruokinnalla ollaan kuitenkin voiton päällä hiivasta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *