, ,

FertiAdapt® lisäravinne lisääntymisen tueksi

53,90  53,90 

Uusi täydentävä lisäravinne sekä koirille että kissoille, molemmille sukupuolille, valmistettu ja suositeltu kiiman ja hedelmöittymisen valmistautumisen tueksi.
Pakkaus 60 tablettia á 1,5 g
Annostus per päivä:
0-5 kg  1/4 tbl
5-15 kg  1/2 tbl
15-35 kg 3/4 tbl
yli 35 kg  1 tbl

Ainesosat per tabletti 1,5 g
L-Arginiini 612,5 mg
L-Karnitiinitartraatti 17,5 mg
Tauriini 9 mg
Sinkki 22,5 mg
Seleeni 32,5 mcg
E-vitamiini 20,4 UI
A-vitamiini 287,5 UI
Kurkumauute 22,5 mg
Kanelijauhe 11 mg
Spirulina 50 mg
Pakastekuivattu melonimehu
hedelmäliha 10 mg

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): fertiadapt Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,
Lisäravinne jalostuskoirien ja -kissojen kiiman ja hedelmöittymisen valmistautumisen tueksi (PARNUTS)

Määritelmällä PARNUT (Tiettyyn ravitsemukseen tarkoitettu ruoka) tarkoitetaan niitä funktionaalisia elintarvikkeita, jotka sisältävät laajan ja heterogeenisen ryhmän ruoka-aineita joilla on erityisiä hyödyllisiä ominaisuuksia. Ne tarjoavat erityisiä terveysvaikutuksia ravintoarvonsa lisäksi koska näitä funktionaalisia elintarvikkeita on rikastettu hyödyllisillä aineksilla kuten vitamiinit, mineraalit, bioaktiiviset peptidit, kasviuuteet yms. saavuttaakseen aiotun tuloksen. Tämä tuote on erityisesti suunniteltu ja valmistettu tukemaan eläintä lisääntymisen aikana jolloin tarvitaan erityisiä ravintoaineita tukemaan hedelmöittymistä ja kantoaikaa.

Suositeltu käyttöjakso:
Naarailla tiineyden loppuvaiheesta siihen, kun seuraava tiineys on varmistettu.
Uroksilla lisääntymistoiminnan jaksojen aikana.

Keskustele eläinlääkärin kanssa ennen käyttöä.

AMINOHAPOT

Proteiinit ovat aineita, jotka sisältävät hiiltä ( C) 51-55 %, happea (O) 21,5 – 23,5 %, vetyä (H) 6,5 – 7,3 %, typpeä (N) 15, 5-18 % ja pieniä määriä rikkiä 0,1-2,5 % ja/tai fosforia (P) 0,1 – 1,5 %, jotkut voivat sisältää myös jäämiä raudasta (Fe), kuparista ja sinkistä.

Ne edustavat kaikkien solujen välttämättömiä ainesosia. Plastisen toiminnan lisäksi ne paljastavat katalyytin (entsyymien ainesosa) joka säätelevät solussa tapahtuvia kemiallisia reaktioita.

Ravitsemuksellisesta näkökulmasta ne ovat osallisena suuremmassa kokonaisuudessa, vaikuttavat muihin ravintoaineisiin verrattuna enemmän organismin muotoiluun ja tuotannon materiaalin (maito, munat, villa jne) toimittamiseen. Siksi eläimet tarvitsevat riittävästi proteiineja ravinnon kautta; elintärkeiden toimintojen kulutuksen seurauksena muuttuneen energiatasapainon palauttamiseksi. Proteiinien hydrolyysistä saadaan käyttöön proteiinien perusyksiköt; aminohapot.

Ne edustavat kaikkien solujen olennaisia ainesosia. Plastisen toiminnan lisäksi ne paljastavat katalyyttisen (entsyymien ainesosat), säätelemällä solussa tapahtuvia kemiallisia reaktioita. 

Ravitsemuksellisesta näkökulmasta ne vaikuttavat muihin ravintoaineisiin verrattuna enemmän organismin muotoiluun ja tuotannon materiaalin (maito, munat, villa jne) toimittamiseen. Siksi eläimet tarvitsevat riittävästi proteiineja ravinnon kautta; elintärkeiden toimintojen kulutuksen seurauksena muuttuneet energiatasapainon palauttamiseksi. Proteiinien hydrolyysistä saadaan proteiinien perusyksiköt, aminohapot.

Tunnettuja aminohappoja on lukuisia, mutta usein vain 23 löytyy ruuan proteiinin hydrolysaateista. Kudoksissa ja kiertävissä nesteissä, kasveissa ja eläimissä esiintyvät monimutkaiset proteiinimolekyylit muodostuvat erittäin suuresta määrästä yhtä tai eri aminohappoja ja siksi luonnossa esiintyvät noin 20 aminohappoa, jotka yhdistyvät toisiinsa, voivat antaa hyvin korkean määrän proteiineja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa. Niistä 23 aminohaposta, jotka voivat muodostaa kaikkein monipuolisimpia proteiineja, eläinorganismi voi syntetisoida noin 13 (ei-välttämättömät tai biosyntetisoituvat aminohapot); loput 10-12 (välttämättömät tai abiosynteettiset) on annettava koska elimistö ei voi itse syntetisoida niitä.

L-karnitiini – tärkeä ravintoaine eläinten terveydelle. Sillä on keskeinen tehtävä kuljettaa välttämättömiä rasvahappoja. Ilman L-karnitiinia rasvahappoja ei voida muuntaa energiaksi, joka on välttämätöntä normaalille päivittäiselle toiminnalle ja immuunijärjestelmän moitteettomalle toiminnalle, varsinkin erittäin aktiivisten eläinten tapauksissa. L-karnitiivilla voi siis olla erittäin tärkeä rooli siittiöiden liikkuvuudessa suhteessa sen rooliin rasvahappojen energia-aineenvaihdunnassa, sillä on myös niveliä suojaava tehtävä ja se vaikuttaa myös sydämen normaaliin toimintaan.Erityisesti karnitiini parantaa urosten hedelmällisyyttä ja vaikuttaa myönteisesti siittiöiden lukumäärän, keskittymiskyvyn, liikkuvuuden ja eheyden suhteen. Siittiöt tarvitsevat tehtävänsä suorittamiseen paljon energiaa joka saadaan pitkäketjuisista rasvahapoista. Nämä on tuotava soluihin karnitiinin kautta. Joten karnitiinin saatavuuden puute on tekijä joka rajoittaa siittöiden kykyä tuottaa energiaa. 

L-arginiinityppioksidin (NO) aminohappoesiaste jota kaikki kehon kudokset tuottavat ja joka suorittaa sydän- ja verisuonijärjestelmän, immuunijärjestelmän sekä hermoston perustoimintoja. Erityisesti arginiini*1 on typpioksidin lähde joka on hyödyllinen siittöiden kapasitoutumisprosessille (kyky hedelmöittää) ja akromosomireaktioille (siittöiden pään muutokset jotka mahdollistavat sen pääsemisen munasoluun). L-arginiinin täydennys on hyödyllinen joissain hedelmättömyyden hoidossa. Arginiini auttaa ylläpitämään erinomaista siittiöiden liikkuvuutta, mikä edellyttää putreskiinin, spermisidiinin ja spermiinin läsnäoloa, kolme polyamidia, joiden tuotannossa arginiinilla on keskeinen rooli. Erittäin mielenkiintoinen tutkimus jonka on esittänyt Shafer et al (1997)*2, on osoittanut että arginiini parantaa myös siittiöiden morfologiaa raportoimalla että morfologisesti normaalien siittiöiden osuus ja progressiivinen liikkuvuus liittyvät suoraan toisiinsa. Jopa normaaleilla hedelmällisillä koirilla, joilla on normaali spermiogrammi, arginiini lisää siittiöiden liikkuvuutta. Tämä havainto voi olla hyödyllinen esimerkiksi kohteilla joiden siittiöt on tarkoitettu säilytettäväksi jäähdytyksen tai jäädyttämisen avulla.

Tauriini – löytyy vapaana aminohappona eläinkudoksissa; liha, siipikarja, kala ja äyriäiset ovat erityisen rikkaita lähteitä, kun taas kasvimaailmasta se puuttuu kokonaan. Useimmat nisäkkäät voivat muodostaa tauriinia metioniinista ja kysteiinistä, mutta ei kissat. Paitsi että kissojen tauriinin tarve on paljon korkeampi kuin muiden eläinten, ne ovat hyvin herkkiä tauriinin puuttumiselle ruokavaliosta. Tätä varten etenkin kissat on ruokittava ruokavaliolla joka sisältää runsaasti tauriinia. Puute johtaa sarjaan muutoksia jotka vaikuttavat lisääntymistoimintaan, erityisesti naarailla. Sappihappojen konjugaation seurauksena vitamiinien ja rasvojen imeytyminen vähenee, verkkokalvolle (verkkokalvon keskushermoston rappeuma) mahdollinen näön menetys ja sydämen lisääntynyt lihaksen kutistuminen ja heikkeneminen (laajentunut kardiomyopatia) ja siitä johtuva sydämen vajaatoiminta. Erityisesti lisääntymistoiminnan osalta Cornellin yliopiston tutkimus on osoittanut että jos laboratoriohiirille annetaan tauriiniton ruokavalio, nämä ovat todennäköisesti steriilejä, koska niiden siittiöissä on merkittäviä muutoksia erityisesti hännissä. Nämä muutokset hävisivät kun tauriinia lisättiin ruokavalioon. 

 MIKROELEMENTIT

Mikroelementit ovat välttämättömiä eläinten ruokinnassa. Tärkeä näkökulma on se, että eläimet eivät eivät voi niitä syntetisoida (toisin kuin muita ravintoaineita) ja siksi niitä on oltava ravinnossa riittävästi tarpeiden tyydyttämiseksi. Niillä on suojaavia toimintaperiaatteista, koska niillä on tärkeä rooli eläinten aineenvaihdunnan kontrolloinnissa lukuisten entsyymien prosteettisen ryhmän ainesosina. Lisäksi jotkut niiistä suorittavat entsyymin aktivaattoritoimintoja ja osallistuvat hormonien ja vitamiinien syntyyn. 

Seleeni – seleeni on välttämätön kivennäisaine, pieninä pitoisuuksina sillä on auksiininen vaikutus ja se vähentää e-vitamiinin puutteen vaikutuksia. Seleenin antioksidanttinen vaikutus johtuu siitä että se tulee glutationi-peroksodaasientsyymin koostumukseen, jonka tehtävänä on poistaa ylimääräinen happi ja estää peroksidien muodostumista. Seleenin puute voi olla samanaikaisesti e-vitamiinin kanssa. Jotkut sairaudet, vaikka eivät ole seleenin puutteen aiheuttamia, reagoivat myönteisesti sen antamiseen, kuten vieroituskriisi, steriiliys sikiön imeytymiseen, tarttuvan alkuperän istukka. Se on myös hivenaine joka on hyödyllinen antioksidanttina, koska se torjuu vapaita radikaaleja ja ylläpitää kudosten joustavuutta. Erityisesti lisääntymistoiminnassa seleeni vaikuttaa positiivisesti siittöiden eheyteen ja suojaa niitä oksidatiiviselta stressiltä. Lisäksi sillä on ensisijainen rooli kilpirauhashormonin aineenvaihdunnassa. 

Sinkki – sinkki on välttämätön mineraali, jota esiintyy pääosin karvoissa, höyhenissä, luissa ja hampaissa. Se sijaitsee aina proteiinien yhteydessä ja tulee joskus osaksi entsyymejä. Se imeytyy (ei kaikki annokseen sisältyvä) suolistossa ja suuret määrät kalsiumia estävät sen käytön. Se osallistuu hiilihappoanhydraasin toimintaan joka osallistuu kudosten väliseen kaasunvaihtoon; osallistuu mekanismiin joka vastaa luun kalkkeutumisesta, osallistuu fosfataasin, haiman amylaasin ja insuliinisynteesin toimintaan. Sinkki on siksi välttämätön kasvulle, ihon ja hiusten keratinisoitumiselle, ostegeneesille ja kondrogeneesille sekä kiveksen ja siemenjohtimien normaalille toiminnalle. Siittiöt sisältävät runsaasti sinkkiä joka on välttämätöntä kalvon ja hännän synteesille. Ilman riittävää määrää sinkkiä, siittiöt ei kypsy normaalisti eikä niillä ole riittävää vahvuutta ja liikkuvuutta. Lisäksi testosteroni on tehoton ilman sitä koska sinkki on mukana hormonituotannossa. Sinkillä on keskeinen rooli hormonien säätelyssä naaraiden lisääntymisjärjestelmässä. Itse asiassa se on välttämätöntä estrogeenien ja progesteronin synteesille. Näiden hormonien puute johtaa naaraiden hedelmällisyyden heikkenemiseen.

VITAMIINIT

Vitamiinit ovat erittäin tärkeitä biorsäätelijöitä koska ne johtavat yhdessä hormonien kanssa kaikkien fysiologisten prosessien suorittamista sekä suoraan että epäsuorasti entsymaattisten mekanismien kautta. Liukoisuuden perusteella ne luokitellaan rasvaliukoisiksi, jotka liukenevat rasvoihin ja polarisiin liuottimiin sekä vesiliukoisiin (ne ei kerry elimistöön joten ne on otettava käyttöön päivittäin ruokavalion kautta), jotka liukenevat veteen ja polaarisiin liuottimiin. Kaikki vitamiinit ovat vastuussa tietyistä tehtävistä ja niiden puute voi aiheuttaa toimintahäiriöitä.

A-vitamiini – On rasvaliuokoinen vitamiini jota esiintyy kahdessa muodossa, A1-vitamiinina eli retinolina, jota esiintyy nisäkkäissä ja merikaloissa sekä A2-vitamiinina joka on yleinen makean veden kaloissa. Valmistettu karoteenista (keltaoranssi-kasvipigmentti) jota esiintyy kaikissa lehtivihreän kudoksissa, eri siemenissä ja hedelmissä. Provitamiinin muuttuminen vitamiiniksi tapahtuu pääosin suolistossa (pienessä osassa myös maksassa ja rintarauhasessa). A-vitamiini vaikuttaa näkökyvyn ylläpitoon koska se on kiinteä osa verkkokalvon sauvojen tankoja. Toinen tämän vitamiinin suorittama toiminto on epiteelisuoja. Tämä toiminta on hyödyllistä ennenkaikkea ruoansulatuskanavan ja urogenitaalijärjestelmän limakalvon erityskudoksissa, mikä säilyttää ja estää keratiinien muodostumista. Eepiteelin keratinisoituminen on rappeuttava prosessi joka johtaa solujen läpäisevyyden ja ravitsemusvaihdon heikkenemiseen, epiteelin hilseily ja haavaumaprosessit joista voi seurata infektioita. Mutta ennenkaikkea A-vitamiinilla on merkittävä vaikutus hedelmällisyyteen. Itse asiassa se toimii sekä synergiassa progesteronin kanssa että vastavaikuttajana sen ja estrogeenien välillä. Vitamiinin vajaus muuttaa munasarjojen toimintaa koska follikkelista voi tulla pysyviksi kystisiksi rappeumiksi. Edellä mainittu keratinisoiva vaikutus voi myös olla osallisena endometrioosissa ja vahingoittaa istukan kehitystä mahdollisilla sikiön epämuodostumilla tai useimmin alkion kuolemalla.

E-vitamiini – E-vitamiini (rasvaliuokoinen) tunnetaan myös alfatokoferolina (kreikaksi: tuo lapsia) ja kutsutaan myös hedelmällisyyden vitamiiniksi. Sen tehtävänä on olla antioksidantti, eli sillä on puhdistusvaikutus vapaita radikaaleja ja erilaisia raskasmetalleja kuten lyijyä ja elohopeaa vastaan. Se on hyvin yleinen kasvimaailmassa, erityisesti viljan ja niistä tehtyjen öljyjen alkioissa sekä kaikkien kasvien vihreissä osissa. Eläinkudoksissa E-vitamiinia on pieninä annoksina, paitsi istukassa ja aivolisäkkeessä sitä on erityisen paljon. Se suorittaa tärkeitä toimintoja lisääntymisen alueella sekä miehillä että naisilla. Tämä vaikutus ei ole suoraan vitamiinien vaikutusta biologiseen toimintaan (jonka perustehtävänä elävässä eläinsolussa on fysiologinen antioksidantti, joka suojaa A-vitamiinia ja tyydyttyneitä ja tyydyttämättömiä rasvahappoja hapetukselta). Näyttää enemmän siltä että se ennaltaehkäisee varhaista aborttia ja eräitä steriliiyden muotoja. Tämä vitamiini osallistuu myös synteesiin ja aineenvaihduntaprosesseihin, sillä on pinta-aktiivisia ominaisuuksia ja se on välttämätön monien entsyymien ja koentsyymien syntyyn, askorbiinihapon ja nukleiinihappojen synteesiin. Se voi myös lisätä kehon sietokykyä myrkyllisille aineille. Mahdolliset puutteen oireet pahenevat sukupuolielimissä ja ne voivat johtua myös seleenin puutteesta tai suurista rasvasta, varsinkin jos ne ovat pilaantuneita.

Q10-koentsyymi – vaikuttaa positiivisesti miesten hedelmällisyyteen parantamalla siittöiden tiheyttä, morfologiaa ja liikkuvuutta suojaamalla niitä oksidatiiviselta stressiltä. Tämän aineen rakenne on samanlainen kuin vitamiinien mutta elimistö ei voi tuottaa sitä itse ja siksi se on otettava ruokavalion kautta. Q10 kuuluu ubikinoneiksi kutsuttujen aineiden perheeseen, lipofiilisiin yhdisteisiin jotka osallistuvat elektronien siirtoon ja mitokondrioiden energiantuotantoon. Sillä on antioksidanttinen vaikutus solu- ja mitokondrioiden kalvoihin ja sillä on suojaava vaikutus. Radikaalisilla hapettimilla on selkeä rooli hedelmättömyyden patogeeneissä. Koentsyymi Q10:n hyödyllinen toiminta energia-aineenvaihdunnassa siittiörakenteiden tasolla ja suhteellinen rooli antioksidanttina ovat perussiemennesteen normaalin tuotannon perusta. 

KASVIUUTTEET

Aiemmin kaikkia yrttejä ja kasveja (yksivuotisia tai monivuotisia puita ja pensaita) joita apteekkarit käytti lääkkeissän kutsuttiin nimellä ”Officinal”, nämä ovat siis lääkekasveja. Nykyään yrttejä ja lääkekasveja käytetään ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin säilyttämiseen, niitä voidaan käyttää sellaisenaan keittiössä mausteina, yrttiteetä valmistettaessa tai tiettyjen menettelyjen jälkeen ravintolisien, eläinlääkintä-, kosmetiikka- ja muiden tuotteiden valmistuksessa. Jokaista lääkekasvin käytettyä osaa (lehtiä, kukkia, siemeniä, kuorta, juuria jne) kutsutaan ”lääkkeeksi” (drug). Lääke sisältää kasvikompleksia eli aktiivisten ainesosien joukkoa jotka luonnehtivat kasvin ominaisuuksia, joita ei voida tuottaa kemiallisella synteesillä. Fytokompleksin aktiivisten ainesosien synergistinen työ varmistaa kasville sarjan toimintoja joita yksittäisellä komponentilla ei ole.

Spirulina  – Tieteellisesti tunnettu nimellä Arthrospira, se elää pääasiassa subtrooppisissa Spirulinaadolci-levissä. Se on sinivihreä ja tyypillinen spiraalimuoto on antanut sille nimen. Sitä pidetään yhtenä maailman täydellisimmistä elintarvikkeista sillä se koostuu 60% proteiinista ja sisältää kaikki välttämättömät aminohapot, ja eniten beetakaroteenia, B12-vitamiinia, rautaa ja kivennäisaiheita harvinaisen välttämättömän rasvahapon GLA lisäksi (gammalinoleenihappo). Sillä on siksi ainutlaatuinen fytoravinteiden sisältö jonka tehtävänä on vahvistaa immuunijärjestelmää antioksidanttien runsauden vuoksi, edistää solujen terveyttä ja edistää sisältämänsä klorofyllin ansiosta myrkyn poistumista. Spirulina-levän pääasiallisia käyttökohteita eläimillä ovat näin ollen integrointi aliravitsemuksen aiheuttamien sairauksien tapauksessa, maksan toiminnan palauttaminen, haavaumien parantuminen, allergisen herkkyyden vähentäminen ja vieroitus raskasmetalleista. Juuri sen kelatointitoiminnon (joka pidättää raskasmetalleja ja suosii niiden poistamista ilman että ne ilmaisevat haitallisia toimintojaan) vuoksi spirulina on erinomainen liittolainen hedelmättömyyden torjunnassa. Eläin voi ruokinnan kautta huomaamatta nauttia pieniä määriä raskasmetalleja (ei välittömästä haitallista ruokamyrkytyksenä, mutta kertyminen ei varmasti suosi kehon normaalia toimintaa), kertymiä jotka voivat pitkällä aikavälillä johtaa lisääntymiseen liittyvään toimintahäiriöön. Mutta merilevän vaikutuksen ansiosta joka yhdistää antioksidanttisen tehtävänsä raskasmetallien poistamiseen, on mahdollista vähentää näitä vaikutuksia. Kuten tutkimus osoittaa kuinka levien antioksidanttisten ja kelatoivien toimintojen yhdistäminen pätee torjumaan vahinkoja jotka liittyvät metallien läsnäoloon kehossa.*3

Kurkuma  – Curcuma longa, kutsutaan myös Intian sahramiksi. Sen juurakoista johdamme vaikuttavat aineet kuten kurkuminoidit joista aktiivisinta edustaa kurkumiini. Sillä on voimakkaita tulehdusta, antibakteerisia ja kipua lievittäviä ominaisuuksia. Kurkumaa pidetään yhtenä tehokkaimmista karminatiivisista kasveista (esim. ilmavaivoja vastaan) ja sillä on voimakkaita ruoansulatusominaisuuksia jotka edistävät suoliston kuljetusta ja stimuloi mahalaukun happoeritystä. Samoin sappirakko hyötyy myös, suosien sapen eritystä ja suojaa maksaa. Mineraalien ja vitamiinien läsnäolo kurkumassa tekee siitä voimakkaan antioksidantin. Erityisesti se pystyy puhdistamaan kehon ja estämään solujen hapettumista torjumalla vapaita radikaaleja. Vahvan antioksidanttivaikutuksen vuoksi useat tutkimukset ovat osoittaneet korrelaatioita tämän kyvyn ja mahdollisuuden välillä hoitaa erilaisia sairauksia käyttäen pelkästään kurkumiinia että synergialla muiden komponenttien kanssa. Ensimmäisessä tutkimuksessa *4 pyrittiin määrittämään lääkeuutteiden kuten kurkumiinin ja e-vitamiinin yhdistelmän toimivuus, mahdollisena kasviperäisenä vaihtoehtona rintasyövän hoitoon. On osoitettu että kurkumiinin (72 mg/painokilo/vrk) ja E-vitamiinin (200IU/hlö/pvä) yhdistelmä on terapeuttinen potentiaali tuumorille jolle on ominaista veren estrogeenipitoisuuden lasku, lisäämällä progesteronipitoisuutta ja poistamalla kyhmyjä syöpätartunnan saaneiden eläinten rintarauhaskudoksista. Toinen tutkimus *5 korostaa kuinka kurkuma (Curcuma longa L.) voi parantaa kanin lisääntymistä, munasarjojen toimintaa, vastasyntyneen kasvua ja elinvoimaa. Se on osoittautunut tehokkaaksi koska se on vaikuttanut pituuteen ja munasarjojen painoon, lisäsi primaaristen munarakkuloiden määrää (>32,5% verrattuna kontrolliryhmään) sekä halkaisijaa, toissijaisia (+41,4%) ja tertiäärisiä (+97,1%). Se on myös lisännyt elävien syntymien (+21%) ja vieroitettujen (+25%) määrää ja vähensi kuolleiden syntymää. In vitro havaittiin että kurkumalla hoidettujen kanien munasarjat vapauttivat enemmän progesteronia (+85,7%) ja vähemmän testosteronia (-29%) verrattuna kanin munasarjojen kontrolliin.

Kaneli  – kanelilla on muinaisista ajoista lähtien ollut monenlaisia käyttötarkoituksia ja sitä on pidetty erittäin arvokkaana mausteena. Muinaiset egyptiläiset käyttivät sitä palsamointiin ja tiedetään että sitä on käytetty laajasti myös kiinalaisessa lääketieteessä. Kanelin tyypillinen aromi ja maku ovat ominaispiirteitä jotka johtuvat eteerisen öljyn sisältämästä aldehydistä, joka voidaan saada kanelin kuoren maseroinnista. Cinnamomum Zeylanicum on arvokkain kaneleista mutta toinen tunnettu ja yleisesti käytetty laji on Cinnamomun Cassia. Monissa tapauksissa kaupallinen mauste on jälkimmäistä tyyppiä tai seosta eri laaduista. Kanelin eteerinen öljy sisältää noin 70% kanelialdehydiä joka tunnetaan nimellä IUPAC 3-fenyyliprop-2-enaali. Kuten usein tapahtuu eteeristen öljykomponenttien kohdalla, kanelialdehydilläkin on antibakteerisia ominaisuuksia sekä käytetään sienilääkkeenä. Viime vuosina kanelialdehydin toimintoja on tutkittu yksityiskohtaisemmin erityisesti lisääntymis-/hedelmällisyys-/raskauden saralla. Kuten tutkimus *6 paljastaa, kanelialdehydin käytöllä näyttää olevan hypoglykeeminen vaikutus raskausdiabetesta vastaan mikä parantaa insuliinin eritystä ja herkkyyttä aktivoimalla antioksidanttinen puolustusjärjestelmä, estäen tulehdusta edistävien sytokiinien tuotantoa ja PPARy-geenin liiallista ilmentymistä. Toinen tutkimus korostaa korrelaatiota kanelialdehydin ja progesteronin erityksen välillä *7: on osoitettu kuinka altistuminen kanelialdehydille on lisännyt progesteronin vapautumista kun taas testosteronipitoisuus on laskenut. se viittaa siihen että kanelialdehydi indusoi selektiivisesti progesteronin tuotantoa ja estää testosteronin tuotantoa lisämunuaissoluissa. Lopuksi kanelia pidetään voimakkaana luonnollisena antioksidanttina, se stimuloi verenkiertoa ja auttaa torjumaan kolesterolia. Paitsi että sillä on myös antibakteerisia, tulehdusta estäviä, piristäviä, ruuansulatuskanavan ominaisuuksia ja se on myös sienilääke. toinen tähän mausteeseen liittyvä etu on kyky lisätä energiaa, elinvoimaa ja edistää aivojen kehitystä.

Lykopeeni  – on karotenoidi joka vastaa kypsän tomaatin punaisesta väristä ja muista keltaisista ja punaisista lykopeenipigmenteistä jotka ovat ominaisia joillekin hedelmille ja vihanneksille. Sillä on korkea antioksidanttikapasiteetti koska se vangitsee vapaat radikaalit jotka vaikuttavat solukalvoihin ja lipopotreiineihin, molekyyleihin jotka kuljettavat rasvaa veressä. Koska se on lipofiilinen, se on enemmän keskittynyt plasman LDL- ja VLDL-lipoproteiinien fraktioon. Sitä esiintyy myös lisämunuaisissa, maksassa ja kiveksissä. Se puuttuu myös immuunijärjestelmän vasteiden säätelyyn ja hormonien toimintaan, se myös parantaa ja helpottaa viestintää solujen välillä. 

Lähteet:
*1 (O’Flaherty C. e al – L-arginine promotes capacitation and acrosome reaction in bovine spermatozoa. – Biochim Biophys Acta 1674.215-221, 2004)
*2 (Scafer S., e al – The influence of frequent semen collection on the semen quality of beagle-dogs.- Deutsche tierarztliche wochenschrift, 104 (I): 26-29,1997).
*3 Nutrition. 2011 May;27(5):582-9. doi: 10.1016/j.nut.2010.04.002. Epub 2010 Aug 13. – Gad A.S., Khadrawy Y.A., El-Nekeety A.A., Mohamed S.R., Hassan N.S., Abdel-Wahhab M.A. Antioxidant activity and hepatoprotective effects of whey protein and Spirulina in rats.
*4 Advances in Health Sciences Research – Proceedings of the 1st International Conference in One Health (ICOH 2017) – Herawati Herawati, Aulia Firmawati, Dyah Ayu Oktavianie Ardhiana Pratama, Anna Roosdiana. Potency Combination of Curcumin (Curcuma longa Linn.) and Vitamin E Toward Estrogen and Progesterone Profile on Rat (Ratttus norvegicus) Mammary Cancer Model.
*5 Animal. 2018 Jun;12(6):1242-1249. doi: 10.1017/S175173111700235X. Epub 2017 Oct 26. – Sirotkin A.V., Kadasi A., Stochmalova A., Balazi A., Földesiová M., Makovicky P., Chrenek P., Harrath A.H. Effect of turmeric on the viability, ovarian folliculogenesis, fecundity, ovarian hormones and response to luteinizing hormone of rabbits.
*6 Biomed Pharmacother. 2017 Apr;88:52-60. doi: 10.1016/j.biopha.2017.01.054. Epub 2017 Jan 13. – Hosni A.A., Abdel-Moneim A.A., Abdel-Reheim E.S., Mohamed S.M., Helmy H. Cinnamaldehyde potentially attenuates gestational hyperglycemia in rats through modulation of PPARγ, proinflammatory cytokines and oxidative stress.
*7 Life SCI.2010 Jun 5;86(23-24):894-8.doi:10.1016/j.lfjs.2010.04.009.Epub 2010 Apr 25.-Iwaoka Y., Hashimoto R., Koizumi H., Yu J., Okabe T. Selective stimulation by cinnamaldehyde of progesteron secretion in human adrenal cells
A prospective pharmacological review of medicinal herbs, Cucumis melo and Berberis vulgaris, commonly used in the treatment of renal diseases in Pakistan Naveed Ullah, Abad Khan, Salimullah Khan, Waqar Ahmad
Antioxidant and anti-inflammatory properties of a Cucumis melo LC. extract rich in superoxide dismutase activity Ioannis Vouldoukis , Dominique Lacan, Caroline Kamate, Philippe Coste, Alphonse Calenda, Dominique Mazier, Marc Conti, Bernard Dugas

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “FertiAdapt® lisäravinne lisääntymisen tueksi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *